W tym artykule
Zanim zaczniesz
Twoja strona musi działać i być opłacona. Jeśli widzisz komunikat Your plan can’t be changed right now, dowiesz się z niego, co jest przyczyną.
Move to a bigger plan
- Otwórz Moje strony i kliknij swoją witrynę. W sekcji Twój plan kliknij Zmień na wyższy. Otworzy się strona Zmień plan.
- Przejrzyj listę planów. Twój obecny plan jest oznaczony jako Your current plan. Wyższy plan ma strzałkę w górę oraz listę nowych funkcji.
- Dodaj kupon lub użyj środków z salda w sekcji Discounts and wallet, jeśli je masz.
- Kliknij Upgrade · pay … przy wybranym planie. Widoczna kwota to opłata na dzisiaj: różnica za dni pozostałe w bieżącym miesiącu.
- Dokończ płatność. Na stronie pojawi się komunikat Payment received: your new plan is on. Nowe funkcje zaczną działać na Twojej stronie w ciągu kilku minut. Fakturę wyślemy na Twój email.
Move to a smaller plan
- W sekcji Twój plan kliknij Lower my plan. Na stronie Zmień plan kliknij Move to … at renewal przy niższym planie.
- W oknie zobaczysz listę funkcji, które przestaną działać w dniu odnowienia. Zaznacz każdą z nich, aby potwierdzić. Każdą funkcję możesz zachować jako płatny dodatek w abonamencie miesięcznym. Kliknij Zostaw, aby to wybrać.
- Kliknij Przenieś do oraz nazwę planu.
- Plan zmieni się w dniu kolejnego odnowienia. Do tego czasu nic się nie zmienia. Twoje treści i ustawienia pozostają bezpieczne na Twoim serwerze.
- Jeśli zmienisz zdanie, skorzystaj z powiadomienia u góry strony informującego o planowanym przejściu na niższy plan. Pozwala ono anulować zmianę aż do dnia odnowienia. Na stronie pojawi się wtedy komunikat Your plan stays as it is.
Warto wiedzieć
- Jeśli dany plan wymaga większego serwera, pojawi się odpowiednia informacja. Napisz do pomocy technicznej, aby najpierw go przenieść.
- Plan niedostępny w Twojej walucie wyświetla komunikat Not priced in your country.
- Potrzebujesz tylko jednej funkcji? Dokup ją osobno. How do I buy an add-on?
- Na stronie planów podane są ceny miesięczne. W sekcji Twój plan sprawdzisz, czy rozliczasz się co miesiąc, czy co rok.
- Po zmianie planu w sekcji Twój plan może przez kilka minut widnieć komunikat Updating your site…. Jeśli Twój serwer jest wyłączony, Keynate ponowi próby i dokończy proces po jego uruchomieniu.
- Nadchodząca zmiana jest widoczna na karcie, np. „Changes to … on …” wraz z informacją, ile funkcji zostanie wtedy wyłączonych.
Częste problemy
- "A change to your plan couldn’t finish on your site yet." Twoja strona i dane są bezpieczne. Keynate próbuje ponownie. Kliknij See your add-ons, aby sprawdzić status, lub napisz do pomocy technicznej, jeśli problem nie znika.
- "We’re confirming your payment." Zazwyczaj trwa to około minuty. Plan zmieni się od razu po potwierdzeniu płatności.
- A refund of an upgrade. W przypadku zwrotu pieniędzy za nieudaną zmianę planu na liście aktywności zobaczysz informację: „Your upgrade was refunded: your site is back on …”.
Pytania
Najczęściej zadawane pytania
Do I lose content when I move to a smaller plan?
Nie. Twoje treści i ustawienia zostają nienaruszone. Wyłączone zostaną tylko funkcje, których nie obejmuje niższy plan.